KRIS i Corona-tider

Det nya coronaviruset berör givetvis även KRIS och Unga KRIS arbete. Men vi är vana att tänka på kamratskap och solidaritet, två av våra deviser. Vi tänker på våra vänners väl och ve. Vi ställer upp för varandra.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Om vi har personal på våra föreningar som är sjuka jobbar de hemifrån.

De besök vi gör på anstalter och häkten är inställda tills vidare. Kriminalvården har beslutat att interner inte får ta emot andra besök än försvarare, åklagare och polis samt övriga anställda vid offentliga myndigheter.

Inga permissioner, utom de allra nödvändigaste, får genomföras. Det inkluderar de permissioner som redan beviljats.

Egna inställelser kommer skjutas upp om personen visar sjukdomssymptom. Frihetsberövade personer som förs till häkten och anstalt kommer fortsätta tas hand om Kriminalvården. Men om personen som ska till anstalt visar sjukdomssymtom kommer de omedelbart föras till häkten.

Möten i frivården kommer i första hand ske digitalt.

Kriminalvården skriver i ett pressmeddelande att förändringarna görs av omsorg för personalen och klienterna.

Källor: Folkhälsomyndigheten och Kriminalvården.