Mikael Damberg: Polisen har flyttat fram positionerna

Foto: Anders Wätterstam

 

Mikael Damberg är född och uppväxt i Solna han valdes till ordförande för SSU år 1999. Därefter har karriären varit spikrak och han blev ordinarie riksdagsledamot år 2002. Han har hunnit med att vara näringsminister innan han blev tillfrågad av statsminister Löfven att axla den tunga rollen som inrikesminister.
  – Jag blev både hedrad och förvånad när jag fick frågan av Stefan Löfven att bli Inrikesminister, berättar Mikael Damberg.

 Han fick ta över stafettpinnen som Inrikesminister efter att företrädaren Anders Ygeman tvingats avgå efter skandalen på transportstyrelsen 2018. Men Damberg tvekade aldrig när Stefan Löfven frågade om han ville bli ny Inrikesminister.
– Nej, faktiskt inte. Jag blev lite förvånad inledningsvis för jag trivdes väldigt bra som Näringsminister och hade spännande arbetsuppgifter att prata om det Svenska näringslivet, export och alla innovationsföretag. Så jag var nästan en ”optimistminister” som såg alla möjligheter för Sverige framöver. Så när Stefan Löfven frågade om jag ville bli Inrikesminister så blev jag väldigt förvånad men samtidigt hedrad.

Lyssna på hela intervjun här: