Nyheter: Välgörenhet som julklapp

Retriever är ett kunskapsföretag som levererar beslutsunderlag till sina kunder genom deras tre affärsområden; Mediebevakning och -analys, mediearkiv samt affärsinformation.
  –Vi har kunder av alla storlekar och typer. Allt ifrån enmansföretag, skolor och bibliotek till internationella koncerner, säger Niklas Thelning, Country Manager på Retriever Sverige

Företaget tog beslutet att inte ge sina anställda några julklappar i år. I stället skulle de skänka den

Niklas Thelning
   Sverigechef

summan som julklapparna kostade till någon organisation som försöker göra något bra i samhället. Bolaget har under en tid följt KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) arbete. När föreningen under Almedalsveckan stod upp mot nazisterna och bildade en ring runt dem under centerledaren Annie Lööfs tal i Almedalsparken, var saken klar.

Ingen blir lyckligare av en till brödrost eller badlakan

–Vi tror många av oss i det stora hela har det ganska bra. Ingen blir lyckligare av en till brödrost, badlakan, bluetooth högtalarare eller någon annan typisk företagsjulklapp. Vi ser även att omvärlden blir allt mer polariserad där allt mer extrema åsikter får ta plats och där de som inte alltid har det så lätt, eller av någon anledning behöver stöd, inte alltid får det, säger Niklas.
– Så om vi kan bidra till att hjälpa en organisation som arbetar för ett bättre samhälle ser vi det inte som en uppoffring, utan en möjlighet. Samt klart bättre ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, förklarar Niklas.

KRIS arbetar mot antidemokratiska krafter

För Retriever är det viktigt att alla deras investeringar ger effekt, vilket de anser att KRIS organisation gör.
–Vi såg KRIS som en organisation där dess medlemmar jobbar stenhårt för att gå från en belastning för sam- hället till att istället bli en tillgång. Hur väl KRIS lyckas med det arbetet exemplifierades väldigt tydligt under Almedalsveckan och i synnerhet under Annie Lööfs tal. Då de på ett modigt, konkret och handfast sätt agerade mot de antidemokratiska krafter som ville störa demokratin, säger Niklas.

Retriever uppmanar fler företag stödja KRIS

För KRIS är det betydelsefullt att ett företag av den storleksordningen som Retriever är, lovordar och tror på verksamheten. Föreningen sliter hårt och är opinionsbildare för en human och verklighetsanpassad kriminalpolitik. Föreningen tar också avstånd från rasism och främlingsfientlighet. Nu uppmanar även Retriever andra företag följa deras fotspår och stödja KRIS.
–Efter fått lära känna KRIS lite mer på djupet och den faktiska effekt som deras arbete har, uppmanar jag fler företag stödja KRIS arbete. Om inte endast för det känns väldigt bra i hjärtat så även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. För när de lyckas med att vända någon från brottets bana blir den ekonomiska vinningen av detta gigantisk, vilket kommer privata näringsidkare såväl som staten till gagn, avslutar Niklas