Paul Barath blir ny förbundsordförande på KRIS

I morgon kommer (Kriminellas Revansch I Samhället) KRIS välja Paul Barath från Halmstad till ny förbundsordförande. Han är valberedningens enda förslag och årsstämman förväntas rösta i enlighet med förslaget.
–Jag har som ambition öppna tio stycken nya avdelningar i Sverige, säger Paul till SVT Halmstad.

 Paul har tidigare varit kriminell och missbrukare men jobbar nu med att betala tillbaka till samhället.. Han stal sin första bil när han var elva år och rånade en värdetransport när han var 14 år. Allt började som en kamp att dölja läs och skrivsvårigheter i grundskolan, berättar han för SVTs reporter.
–Jag kommer göra allt som står i min makt för att ingen ska få reda på att jag inte kan, skriva, läsa och att jag var sängvätare länge, säger han.

År 2005 bröt han den gamla banan med hjälp av Per-Uno Fransson som varit hans mentor sedan dess – och nu ska han väljas som ny förbundordförande
–Jag är stotl att han kommit dit, han har förtjänat det, säger Per Uno Fransson i intervjun

Läs även tidigare intervju med Paul Barath: ”Det finns inga genvägar