PRESSMEDDELANDE – KRIS förbundsordförande Christer Karlsson avgår efter 20 år i styrelsen

Christer Karlsson grundade Kriminellas Revansch i Samhället den 23 oktober 1997 tillsammans med tio vänner. Alla hade tröttnat på missbruk och på att åka in och ut i fängelse. Från början slog styrelsen fast de fyra principiella ståndpunkterna om Drogfrihet, Hederlighet, Kamratskap och Solidaritet. Det är efterlevnaden av dessa principer som gjort KRIS framgångsrikt. 

Christer fyller 67 år i juni. På helgens styrelsemöte valde han att avgå och i juni avslutas han anställning på KRIS. När detta blev känt på Facebook i helgen hyllades Christers insatser av mängder av personer. Christer och KRIS har hjälpt väldigt många personer tillbaka till ett nyktert, drogfritt och hederligt liv.

Den 10:e maj genomförs KRIS förbundsstämma. Vice förbundsordförande Per-Uno Fransson, Halmstad, upprätthåller ordförandeposten till dess.

Paul Barath, Halmstad, har av styrelsen utsetts till ny verksamhetsledare för riksorganisationen. Han tillträdde anställningen i måndags den 16:e april. Paul Barath föreslås också bli vald till ny förbundsordförande på årsstämman den 10:e maj. Paul har de senaste två åren på deltid arbetat tillsammans med Christer för att en överlämning skulle underlättas. Paul Barath är för närvarande kassör i förbundsstyrelsen.

-Det är svårt att ta över efter någon som kan allt om KRIS och känner alla. Jag vill se att fler KRIS-föreningar startas och att vi utvecklar vår anstaltsverksamhet, säger Paul Barath.

-Jag önskar min efterträdare lycka till. Jag vill och hoppas att KRIS ska fortsätta utvecklas. Själv tänker jag fortsätta arbeta men inte inom KRIS. Jag kommer för första gången på 20 år bara företräda mig själv och inte en hel organisation, säger Christer Karlsson.

Presskontakt: Joakim Berndes Telefon: 076-777 00 24

Pressbilder finns på hemsidan http://www.kris.a.se