MC-gängets ledare byter livsstil

NYHETER:

Den kände  gängledaren Eddy Paver 45 byter livsstil. Han har haft en hög position i ett känt mc-gäng och har haft titeln ”Vice president” Paver deltog i uppbyggnaden av klubbens svenska del, han var också delaktig i uppbyggnaden av klubben på Balkan och i övriga Europa. Paver dömdes bland annat för en misshandel 2014 efter ett bråk på Sälens högfjällshotell, till ett års fängelse  Senast han var i klammer med rättvisan var förra året då han stoppades av en polispatrull. I bilen hade han ett vapen som togs i beslag av polisen. När polismannen skulle säkra vapnet sköt han sig själv i handen. Paver dömdes till ett års fängelse för grovt vapenbrott. Den 24 september frisläpptes Eddy från Tidaholmsanstalten.
–Jag ångrar inget av mitt gamla liv, men nu vill jag utforska nya områden, säger Eddy

Paver avancerade snabbt i hierarkin. Han är en driven person med många bollar i luften. Innan han blev medlem i klubben ägde han fastighetsbolag, byggfirma och investerat i restauranger.  När han gick i klubben började polisen och myndigheterna hårdbevaka honom.
–Jag blev punktmarkerad av myndigheterna och skönstaxerad för min verksamhet. Skattemyndigheten förutsåg att jag hade fifflat. Till slut tröttnade jag och sålde allt. Jag fick en skatteskuld på flera miljoner på köpet, säger han.
Paver har under tiden som ledare för klubben försökt att skaffa hederliga inkomster. Han investerade bland annat pengar i nya verksamheter som polisen snabbt fick reda på.
–Myndigheterna gjorde allt för att sabotera. De såg till att restaurangen inte fick tillstånd och byggfirman fick bara problem.

Eddy Paver: ”Jag ångrar ingenting”

Nu har Paver tröttnat på att vara jagad av myndigheterna. Men han betonar flera gånger under intervjun att han inte ångra något.
–Det är mitt gamla liv som skapat den jag är i dag. Men nu har jag bestämt mig för att  arbeta åt (Kriminellas Revansch I Samhället) KRIS i Halmstad. Eddys gamle vapendragare Paul Barath är verksamhetsansvarig för KRIS i Halmstad.
–Jag är glad att min bror bytt livsstil och kommer till oss. Han är en duktig och driven och kommer vara en stor tillgång för oss, säger Paul.

”De skjuter varandra för ingenting”

Paver säger att han haft svårt för samhällets strukturer. Han tycker samhället är korrupt och politiker som bara ljuger och lurar vanliga medborgare.
–Det var en av anledningarna till att jag gick med i klubben och ställde mig utanför samhället. När jag sedan steg i graderna som ledare, märkte jag strukturerna i vår gemenskap påminde om samhället i övrigt.  Han är noga med att inte prata illa om sin gamla klubb. Han berättar om uppstarten av klubben i Halmstad.
–Vi var som bröder. Det var en jättebra gemenskap och vi hjälpte varandra. Det blir dock svårare när allting växer och olika intressen ställs mot varandra. Han tycker inte MC –klubbarna är värre än andra liknande grupperingar i samhället. Han gör jämförelser med andra förortsgäng.
–Många förortsgäng har ett betydligt större benägenhet ta till våld än många MC – gäng. Det skjuter på varandra för ingenting. Det är ju dödsskjutningar nästan varje dag, tillägger han. Nu vill Eddy prova på att utforska nya marker. Han tycker det ska bli spännande och börja engagera sig i KRIS. Han har många idéer och vill bidra till en positiv förändring för människor som hamnat snett i livet.

Text och foto: Christer Renlid