Morgan Johansson (S): ”Det finns inga no go zoner i Sverige”

NYHETER:

I dag var det frågestund i Riksdagens kammare. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson fick svara på frågor från, bland annat Sara Lena Bjälkö (SD) Hon menar Sverige de senaste åren haft en oansvarig invandring och därför har 50 nya så kallade no go zoner bildads. Hon säger att i dessa zoner vågar inte ambulans och brandår åka in.
–Det finns inga no go zoner i Sverige och det finns ingen plats där polisen inte vågar åka in till, säger Johansson

Justitieministern säger att det finns platser som är mer utsatta en andra,
–Men det finns ingen plats där polisen inte vågar åka in. Det är i dessa områden vi måste öka polistätheten. Vi har fler poliser än på länge och vi ökar intagningen på polishögskolan. Vi ska också skärpa straffen för vapenbrott. Men sprid inte falska rykten att det finns platser där polisen inte vågar åka in. Den bild ni försöker sätta till svenska folket och i internatoionella medier är felaktig och förljugen, säger Johansson till Bjälkö.

Visst finns det problem
Justitieministern medger att det finns områden som behöver mer resurser än andra, både av polis och andra myndigheter Han anser också att sverigedemokraterna bidrar till att svartmåla Sverige och sprida lögner.

Morgan fick också frågor om våld mot kvinnor av Liberalernas Roger Haddad. Som tog upp brottsförebyggande rådets rapport, om kvinnor som känner otrygghet i sitt eget bostadsområde. Han hänvisar till rapporten och menar att det skett en dramatisk ökning av antalet kvinnor som känner otrygghet

Viktigaste reformen hittills
Justitieministern medger att detta är ett stort problem och säger samtidigt.
–Vi har en tråkig utveckling att fler kvinnor är rädda och inte vågar röra sig ute. Vi måste skärpa straffen och det ska vi göra också. Sexualbrottskommitténs förslag ligger på mitt bord, det kommer bli den viktigaste straffrättsliga reformen under den här mandatperioden.

Fyra ministrar var på plats under dagen frågestund. Förutom Morgan Johansson var, finasminister Magdalena Andersson (S), utrikesminister Margot Wallström och miljöminister Karolina Skog på plats för att svara på riksdagsledamöternas frågor.