KRIS Falkenberg inviger sin nya lokal

Djem Mangos, ordförande KRIS Falkenberg och Fredrik Lundell, ordförande Unga KRIS Falkenberg. Foto: Joakim Berndes

NYHETER:

Det var full uppslutning i Kriminellas Revansch I Samhällets (KRIS) lokal på Storgatan i Falkenberg. Föreningen invigde sin nya lokal och både medlemmar, politiker och sponsorer var inbjudna.
–Det känns underbart, säger Djem Mangos, ordförande för KRIS Falkenberg.

Djem är nervös inför sitt inledningstal men fast besluten över innehållet i det han ska säga. Han öppnar med att berätta om sitt liv och alla år på olika fängelser. Han berättar att föreningen funnits sedan 2006 och att de hela tiden levererat och därför skaffat sig ett bra ryckte.

”Vi är beredda”
Den nya lokalen delas med UNGA KRIS i Falkenberg
–Vi känner oss beredda att utöka vårt utbud på aktiviteter. Vi kommer jobba med temakvällar och prata om konsekvenser med missbruk. Vi kommer även uppvakta skolor för att berätta om hur vi lyckades vända våra liv, säger Fredrik Lundell ordförande för UNGA KRIS i Falkenberg

Mari-Louise Wernersson talar på KRIS Falkenbergs invigningen. Foto: Joakim Berndes
Mari-Louise Wernersson talar på KRIS Falkenbergs invigningen. Foto: Joakim Berndes

KRIS är en stor tillgång för Falkenberg
En annan av talarna på invigningen var Falkenbergs kommunråd Marie-Louise Wernersson (C)
–Ni har verkligen byggt upp ett förtroende hos både kommunen och företagen. Fortsatt lycka till med ert viktiga arbete, förmedlade hon.  Marie-Louise sa efter sitt tal till Vägen UT att KRIS är en stor tillgång för kommunen och att de kommer ha fortsatt sammarbeta med KRIS.

Förbundet önskar lycka till
Även Vice förbundsordförande på KRIS Ali Reunanen önskade KRIS Falkenberg lycka till. Han pratade även om KRIS nya utbildningssatsning som har till uppgift att utbilda före detta missbrukare och kriminella så att de kan arbeta som behandlingsassistent och boendestödjare. Utbildningen är anpassad för den målgruppen som ofta har diagnoser som ADHD och Aspbergers eller liknade diagnoser.

KRIS i Falkenberg har fått bra hjälp av sina sponsorer. Men kommunen sänkte föreningsbidraget föra året från 100.000 till 90.000.
–Nu går mycket tid åt att jaga pengar, sa Djem till Hallands Nyheter tidigare i dag.

Vägen UT kommer att göra ett längre reportage i nästa nummer av papperstidningen.

Christer Renlid

Lite bilder från dagens invigning.
Foto: Joakim Berndes