KRIS löser trygghetsproblem i Sigtuna

NYHETER:

En ny åtgärd för att komma tillrätta med kriminaliteten och otryggheten i Valsta är att anlita KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) som ska vara tillgängliga dyngnet runt.
–De ska se till att det blir ordning och reda och vara en trygghetsfaktor i området, säger Ali Wandi (S) kommundelsråd för Valsta till Vägen UT 

Sigtuna kommun vill göra sina problemområden tryggare och satsar därför på ett trygghetspaket som ska skapa bättre förutsättningar för kommuninnevånarna. Valsta är ett sådant område som brottas med rån, skadegörelse, bilbränder och narkotikaförsäljning.

–KRIS medverkan blir en del i en större satsning att skapa ett tryggare område, säger Ali. Deras uppgift är att vara närvarande i centrum och kringliggande område för att skapa trygghet och samtidigt prata och motivera ungdomar som ställer till oreda, fortsätter han.

KRIS Uppland
KRIS Uppland

Ali har följt KRIS arbete under senare tid och har bara positiva saker att säga om deras arbetsätt. Vilka ekonomiska åtagande samarbetsavtalet dem i mellan omfattar är i nuläget okänt.