Svårt att förstå legaliseringsivrarna

Vägen UT träffade Inrikesminister Anders Ygeman i samband med Nyheter 24:s seminarium ”Varför är det så lätt att köpa knark på internet?”. Vägen UT fick möjlighet att ställa några frågor till inrikesministern.

På en fråga från Vägens UT:s reporter om han sett KRIS i Almedalen svarade ministern att han sett några KRIS:are i vimlet. Han anser att organisationer som KRIS gör ett viktigt brottsförebyggande arbete.

En fortsatt restriktiv narkotikapolitik

 Ygeman var tydlig med att Sverige ska fortsätta ha en restriktiv narkotikapolitik för att inte fler ska börja knarka. Ministerns uttalande stänger dörren för narkotikaliberalisering.

2016-07-05_Almedalen_Dag_4-0103

Foto: Joakim Berndes

Illegala vapen ett stort problem

 Inrikesministern anser att illegala vapen är ett stort problem. Ygeman har besökt flera länder på Balkan och räknar med att senare i sommar presentera avtal om hur den illegala vapentillförseln ska strypas.