Stefan Löfven: ”Den restriktiva narkotikapolitiken skall vara kvar”

Reporter Christer Renlid

Det var inga nyheter på det kriminalpolitiska området som presenterades när Statsminister Stefan Löfven höll presskonferens i Almedalen i dag. Det var fullsatt i tältet vid Almedalsparken där presskonferensen gick av stapeln. Utanförskap och segration var temat för dagen. Regeringen är pressad och verkligheten har hunnit i kapp Löfven

Stefan Löfven menade att den ökade segrationen måste brytas. Regeringen utvecklar därför ett långsiktigt reformprogram för att minska segrationen. Alla måste vara med i samhällsbygget. De segregerade områdena skall prioriteras. Löfven pratade om ökade samhällsklyftor och att det var en liten klick i de mest segregerade områdena som står för kriminaliteten.

Regeringen skriver avtal med de mest drabbade kommunerna

 Enligt löfven måste brottsligheten bekämpas. Förslaget från regeringen är att avtal skall skrivas mellan regeringen och de mest drabbade kommunerna i storstäderna. Den senaste tidens lagstiftningshysteri har kompletteras med förslag om samverkan för att minska återfall i brott. Det räcker inte med fler poliser och hårdare straff enligt Löfven.

”Den restriktiva narkotikapolitiken ska vara kvar”

Efter presskonferensen säger Löfven i en intervju med Christer Renlid från Vägen UT, att den svenska restriktiva narkotikapolitiken ska vara kvar.