Exklusivt: Axmyr möter justitieministern

KRIS tidningen Vägen UT förde samman Morgan Johansson och den nu frigivne Leif Axmyr under ett seminarium i Almedalen. Leif var nöjd efter mötet och hoppas att Morgan håller sitt löfte till honom.

Vad sa ni till varandra?

–Jag berättade om brevet från Olof Palme. När jag började avtjäna mitt livstidsstraff blev jag av med min lägenhet på söder i Stockholm. Jag skrev då till statsminister Palme och han lovade att jag skulle få en ersättningslägenhet den dagen jag frigavs.Fil 2016-07-04 15 20 42

Vad fick du för svar?

–Han lovade att återkomma till mig.

Kändes det bra att träffa honom?

–Ja, det kändes bra. Jag har skrivit till samtliga Justitieministrar sedan 1982 om olika angelägenheter men aldrig fått något svar.

Leif Axmyr blev dömd 1982 för ett dubbelmord han fick senare straffet tidsbestämt till 51 års fängelse. Han blev villkorligt frigiven den 3 juni 2016 efter 34 år i fängelse. Han är den som suttit längst i ett svenskt fängelse.