KRIS Mariestad har tilldelats inspiriationspriset

NYHETER:

Inspirationspriset delas ut till två vinnare. Yvonne Thunborg för sitt engagemang i Tillsammans Mariestad och Peter Lundh för sin insats med att bygga upp organisationen KRIS i Mariestad. Båda två har vänt sina tidigare liv, som präglades av missbruk, till något positivt för sig själva och sin omgivning.

Peter Lund som är verksamhetsledare för KRIS Mariestad har mottagit inspirationspriset för sitt engagemang i Mariestads kommun. ”Peter Lundh är en person som har gjort skillnad för personer längst ut i samhället och han har framgångsrikt jobbat för att de ska få en meningsfull sysselsättning och tilldelas därför 2016 års inspirationspris”

–Jag känner mig hedrad och stolt, Säger Peter. Jag har kämpat hårt för att bygga upp KRIS här i Mariestad. Vi har ett bra samarbete med kommunen som stöttar oss i vårt arbeteSkärmavbild-2014-06-09-kl.-11.28.38

Bakgrund Inspirationspriset

I samband med att Mariestad firade 425 års jubileum år 2008 delades Inspirationspriset ut för första gången. Priset är ett led i arbetet med att stärka Mariestad som en ort för kreativitet och inspiration. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 2009 att Inspirationspriset ska delas ut årligen i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni samt att kommunstyrelsens arbetsutskott ska utgöra jury för priset. Den sammanlagda prissumman uppgår till 5 000 kronor och finansieras med medel från kommunstyrelsen till förfogande. Avsikten är att Inspirationspriset ska delas ut till en eller flera personer som har bidraget med nytänkande och framåtanda i kommunen

”Nu blickar vi framåt”

–Vårt mål är att kunna stötta och hjälpa så många som möjligt som vill komma bort från droger och kriminalitet. Vi anlitas av kommen som kontaktpersoner och så gör vi anstaltsbesök. Nu hoppas jag vi kan anställa någon mer, säger Peter.

KRIS Mariestad startade för ett år sedan

Peter Lundh startade KRIS Mariestad för ett år sedan. Verksamheten har gjort stor nytta i Mariestad och utmärkelsen av inspirationspriset visar att föreningen är uppskattad av kommuninvånarna.