Manifestation mot gatuvåldet på Sergels Torg

NYHETER:

Aiman Qabli, en ung lovande artist och samhällsaktivist, mördades oväntat natten till julafton utanför Albys tunnelbanestation och olyckligtvis är han inte ensam om att bli berövade livet på grund av vapen och våld. Ajmans sörjande familj har nu tagit initiativet till att anordna en manifestation och minnesstund i hans och alla våldsoffers ära. Manifestationen ägde rum på Sergels Torg i dag. En av talarna var Aimans pappa Mohamed, som uppmanade om ett slut på det meningslösa våldet.

Foto Christer Renlid
Mohamed Foto Christer Renlid

-För varje liv som släcks av gatuvåldet är ett politisk misslyckande. Hela samhället måste bli bättre på att skapa bättre förutsättningar för våra ungdomar. Vi vuxna har dålig koll på vad våra barn håller på med. I dag stänger politikerna ner fritidsgårdar och andra naturliga platser där våra barn håller till. Vi måste återupprätta en plattform där vi har översikt över våra ungdomar.

En annan pappa som ville vara anonym berättandet att hans son blivit misshandlad flera gånger. Han tycker det behövs fler vuxna på gator och torg nattetid. Han uppmanar också till fler manifestationer kring det meningslösa våldet.

Det var en finstämd eftermiddag på Sergels Torg. Det var många som slöt upp för att hedra minnet av alla som fått sätta livet till för det meningslösa våldet. I morgon fortsätter manifestationen i Alby – då bjuds möjligheten att lyssna på fler talare.

Text Christer Renlid