Att det är kaos i världen har väl knappast kunnat undgå någon?

2015-07-04_Almedalen_Dag_8__MG_3956
Foto: Joakim Berndes

Vi matas ständigt av rapporter från olika trovärdiga och mindre trovärdiga medier om att flyktingkatastrofen som råder i världen just nu, är den värsta sedan andra världskriget. Människor vallfärdar in i Europa från Syrien där ett inbördeskrig har pågått en längre tid.

Och det som skär i mitt hjärta, är alla unkna människor som vräker ur sig saker som att ”vi måste ta hand om våra egna först!” Really? Berätta mer om hur ni brydde er om och aktivt jobbade för att få bukt på hemlösheten. Eller hur ni själva jobbar ideellt för att bekämpa mobbing på skolor och fritidsgårdar. Ganska märkligt egentligen. Alla de som verkligen jobbar aktivt och ideellt för att göra vårt samhälle i Sverige bättre och framför allt tryggare, är också de som mer än gärna stödjer välkomnande av flyktingar utan att yttra sig om att ”vi måste ta hand om våra egna först”.

Vi är egentligen jävligt lata av oss. Vi gör inte mycket för andra, utan vi röstar fram diverse regeringar och förväntar oss att de ska sköta allt. Men vi kan inte lägga allt ansvar på vår regering, vårt landsting eller vår kommunfullmäktige. Vi måste själva ta vårt ansvar för att aktivt jobba med att göra vårt samhälle bättre. Vi måste alla dra vårt strå till stacken och förbättra situationen som råder uti världen och i vårt eget land!

Handen på hjärtat, hur många av Er gör något för att hjälpa en invandrare att integrera i vårt svenska samhälle? Inte? Varför inte det? Aha, så det ansvaret ska enbart ligga på staten? Men det låter ju som en effektiv lösning. Eller inte!

Nä, då är det lätt att sitta i sitt trygga hem framför datorn och vräka ur sig sina vidriga åsikter på sociala medier och hoppas på att Jimmie Åkesson får sin äckliga vilja igenom.

 

Nä, de som har kostat det svenska samhället mest onödiga pengar är fan vi missbrukare och kriminella! Inte de stackars flyktingar som flyr från terrorn. Och det är inte bara vi i Sverige som ska ta vårt ansvar och hjälpa dessa arma människor. Nä, hale Europa måste se till att ta sitt ansvar! Europa är den världsdel som exploaterat världen mest i alla tider. Nu är det dags för oss att betala tillbaka…