KRIS Göteborg i nya lokaler

En solig septemberdag slog KRIS upp dörrarna till sina nya lokaler och antalet besökare under invigningen var stort. Många i föreningen hade arbetat hårt inför öppningen, men hela Göteborgs-gänget bjöd på idel leenden under dagen.

En solig septemberdag slog KRIS upp dörrarna till sina nya lokaler och antalet besökare under invigningen var stort.  Många i föreningen hade arbetat hårt inför öppningen, men hela Göteborgs-gänget bjöd på idel leenden under dagen.

KRIS Göteborg har flyttat ut från Järntorget och pulsen inne i centrala Göteborg. Nu finns de nära naturen, i det idylliska området Sandarna. Både KRIS och Unga KRIS delar på dessa lokaler som har en stor konferenssal, servering och olika kontorsytor att utnyttja. Det finns dessutom möjligheter för enskilda samtal i små utrymmen i lokalen. Martin som har varit med i KRIS sedan 2003 och är ordförande i föreningen berättar att han är otroligt glad över de nya lokalerna. Medlemmarna i föreningen har jobbat stenhårt inför invigningen med att iordningställa lokalerna och nu när de slagit upp portarna är det bara att fortsätta köra på, säger Martin och ler stort.

Under invigningen hade man dukat upp på långbord i serveringen och det bjöds på tårtor, smörgåsar, små snittar och frukt i stora lass. Det var väl tilltaget i mängd och det behövdes för det var väldigt många som kom och besökte de nya lokalerna. Förutom flera olika KRIS Föreningar, bland annat Stockholm, kom även folk från Göteborgs kommun och många andra frivilligorganisationer.

När kalaset hade pågått en stund passade Susanne Hoffre, KRIS Göteborg, på att hålla ett tal. Det var ett tacktal till föreningens ordförande för allt arbete han lägger ner på sin förening och för medlemmarna.

-Martin, jag tycker att du är en helt underbar människa och chef, den bästa chef jag någonsin har haft, sade Susanne och log mot Martin. Hon fortsatte med att jämföra honom med en skeppare på en båt.

-Du är den skeppare vi behöver på detta fartyg, och utan styrman så kommer man ingenstans, så vi är otroligt glada att vi har Yvonne som styrman som hjälper till att föra skeppet framåt.

Efter talet lämnade hon lämnade över specialdesignade gåvor till Martin och Yvonne Kjellman, (kassör i KRIS Göteborg).

Martin höll även han ett tal. Det var ett tacktal till KRIS, föreningen som Martin har att tacka för sitt liv. Hade inte KRIS funnits där så vet han inte vad som hade hänt med hans liv. Han berättade att det gör honom lycklig att varje dag få möjligheten att arbeta med härliga medarbetare, Unga KRIS och alla som vill komma till KRIS i sökandet efter ett bättre, hederligt och drogfritt liv.

Efter några timmar började det lugna ner sig i lokalen och tröttast var nog alla fantastiska medarbetare i KRIS och Unga KRIS Göteborg som jobbat så mycket med alla förberedelser till denna lyckade invigning.

Lycka till säger vi på redaktionen!

Foto: Joakim Berndes