GRATTIS KRIS STOCKHOLM

KRIS Stockholm firade den 25 oktober 17-årsjubileum. Under dessa år har man haft en öppen verksamhet och hjälpt otaliga personer till ett bättre, hederligt och drogfritt liv. KRIS Stockholm startade den 23 oktober 1997 av 11 personer som tröttnat på att åka in och ut ur fängelset. Den första egna lokalen låg på Bondegatan och de befinner sig fortfarande på söder, men nu på Krukmakargatan 37 A.

KRIS Stockholm firade den 25 oktober 17-årsjubileum. Under dessa år har man haft en öppen verksamhet och hjälpt otaliga personer till ett bättre, hederligt och drogfritt liv. KRIS Stockholm startade den 23 oktober 1997 av 11 personer som tröttnat på att åka in och ut ur fängelset. Den första egna lokalen låg på Bondegatan och de befinner sig fortfarande på söder, men nu på Krukmakargatan 37 A.

Som vanligt när en KRIS förening har något att fira så bjuder man in till stor fest. Under jubileumskalaset var lokalen fylld till bredden, gästerna hade åkt från Umeå i norr och Helsingborg i söder och det fanns gott om mat och tårta och dessutom kaffe och godis i mängder. Konferensrummet var dagen till ära modifierat till en tatueringsstudio. Föreningen hade hyrt in två stycken tatuerare som hjälpte gästerna att tatuera över gamla gaddar från sina kriminella liv. Det är väldigt vanligt att man sätter sina gängtaggar och andra tatueringar på kroppen för att visa tillhörighet. Nu när de lämnat sina gamla liv så är det bara tatueringen som påminner om en svunnen tid.

Under festligheterna var både stämningen och värmen hög, många skratt hördes och lika många kramar utdelades. Flera från Unga KRIS fanns på plats, några av dem med sina nyfödda, det var inte mindre än tre spädbarn som också fick vara med på kalaset. Många av gästerna berättade att de är otroligt glada och tacksamma över KRIS Stockholms arbete i länet. KRIS Stockholm är en av de föreningar i Sverige som besöker flest anstalter per år tillsammans med Norrköping, Halmstad med flera.

Stort tack KRIS Stockholm för en jättetrevlig tillställning och grattis till 17 härliga år!

Foto: Joakim Berndes