Beatrice Ask pratar LEXBASE i Rekonden

KRIS Bilvårdscenter i Halmstad får rekommendationer av många för deras miljösystem, trevliga personal och skinande resultat. Det var kanske det Justitieminister Beatrice Ask hade fått veta en dag i augusti då hon tog sin valturnebil och husvagn och rullade in i lokalen. Hon skulle besöka Ullared och Halmstad för att prata om brottsförebyggande arbete.

2014-07-03_Almedalen_Dag_6_Torsdag__G9A6864KRIS Bilvårdscenter i Halmstad får rekommendationer av många för deras miljösystem, trevliga personal och skinande resultat. Det var kanske det Justitieminister Beatrice Ask hade fått veta en dag i augusti då hon tog sin valturnebil och husvagn och rullade in i lokalen. Hon skulle besöka Ullared och Halmstad för att prata om brottsförebyggande arbete.

Efter det åkte hon till KRIS Bilvårdcenter för att få sina fordon tvättade och efter en kort tid började hon prata om Lexbase och svårigheterna kring att få en anställning.  Den nya omtalade tjänsten på internet är som en ”digital prick”. Problemet är att denna ”digitala prick” är synlig för allmänheten dock och försvinner inte efter tre år som Kronofogdens prick gör.

Lexbase är något som Justitieminsitern vet att vi i KRIS arbetar hårt för att stänga ner då vi tycker att tjänsten har väldigt många brister.

KRIS var glada att hon tog sig tid att diskutera detta under tiden hennes bil och husvagn blev omhändertagen av KRIS. Reslutatet blev hon mycket nöjd med så klart.