MAD Halmstad en succé!

Vår utsände Roger Karlsson Uhrman såg till att kameran och pennan gick varm under dagen.
Vår utsände Roger Karlsson Uhrman såg till att kameran och pennan gick varm under dagen.

Paul Barath verksamhetsansvarig på KRIS Halmstad (Kriminellas revansch i samhället) var den som höll i arrangemanget och välkomnade alla oavsett ålder. Det kan ses som en kick-off inför skolstarten säger Paul till Vägen Ut´s utsände.                                                                                                                                         

Det blev en fullspäckad festivaldag i Norre Katts park, massor av lokala band och större artister underhöll på tre scener, föreningar och företag ställde ut och det blev mycket ”prova-på-grejer” och andra aktiviteter.     

Festivalen riktade sig främst till ungdomar, men alla som ville välja och arbeta för ett drogfritt samhälle var välkomna.                                                                                                       Dagen inleddes med breakdance, thaiboxningsuppvisningsmatch och autograf-signering av HBK. En hoppborg för barnen hade ställts upp och sen fanns möjligheten att prova på rodd i Nissan.

– Många ungdomar har bara varit på stranden i sommar.  Alla har inte kunnat åka utomlands på semester eller vara på Liseberg. Vi vill att alla ska få en chans att göra något kul här och det har gått långt över förväntan. Klockan halv sju hade vi har haft över tretusen besökare, säger Paul Barath.

Utöver all underhållning i olika former ställde även Socialdemokraterna och Moderaterna upp partitält under dagen där politikintresserade kunde samtala.

– Jag röstade alltid som mina föräldrar gjorde och så ska det inte vara.                                  Det är viktigt att människor får chansen att kolla in de olika partierna och skapa sig egna uppfattningar, säger Paul.

Många kampsportare fanns också på plats på festivalen bl.a. Madeleine Vall och Aleksandar Krulj från Muay Thai i Halmstad.

MAD – Music Against Drugs är ett koncept som startade i Stockholm 2008 som en motreaktion på

droganvändandet inom musikbranschen.                                                        Det behövdes en musikmanifestation där artister, gäster och publik tog ställning mot all sorts droger.                                                                                                                                   MAD genomförs på olika orter i Sverige och bakom arrangemangen står lokala KRIS föreningar i samarbete med andra aktörer. I Halmstad var det bland annat tillsammans med Kulturförvaltningen där fritidsledarna och Nolltrefem är engagerade.

Mellan kl. 11.00 -18.00 bjöds det på en härlig blandning av scenupplevelser från scenen på Bastionen. Nolltrefem och Puls hade satt ihop ett skönt program där det bjöds på bland annat hardstyle, streetdance, hårdrock, pop och magi av bl.a. DJ Browny el Elgido, Reach for the Sun, Emma Persson, Elin, Felix, Fallkvist, Paradise Crue Arkaid, Execute the Carnifex, Beatz, The Phantoms Street assassin och DJ Toxin.                                                                             Dogge Doggelito, Norlie & KKV och Jimmy Ottosson underhöll under kvällen på stora scenen i Norre Katts park, detta varvades med olika

gäster från näringslivet och politiken.                                                                                                                                  Vid halv åtta på kvällen sarrangerade KRIS ett manifestationståg mot droger från Rådhuset på Stora torg i Halmstad och ett mycket stort antal tillresta KRIS:are från hela Sverige slöt upp.

KRIS ville visa och informera om att användning av droger är fel väg att gå.                                                                           Under dagen fanns det mycket information om vad droger kan leda till och vad det finns för hjälp samt stöd att få, och det genomfördes aktiviteter kopplade till ämnet i Norre Katts park.

– Vi vill visa att vi kan hjälpa till. Att få ungdomar att inse att det är fel väg att välja droger, säger Paul.

Festivalen höll på till elvatiden på kvällen då den sista artisten gick av scen.

– Det är underbart med sådana här evenemang och att se KRIS engagemang för att göra samhället till en bättre plats att leva i, säger en festivalbesökare. Jag kom hit med några kompisar för att kolla läget och vi är glatt överaskade, KRIS medlemmar sprider verkligen en skön stämning och värme omkring sig och man dras lätt med i den känslan, fortsätter han. Hoppas det blir ett MAD i Halmstad nästa år också.

Vi på Vägen Ut gratulerar KRIS Halmstad till ett mycket bra arrangemang!

Text & foto: Roger Karlsson-Uhrman