MAD – Halmstad

MAD_Flagga

MAD – Music Against Drugs
Sommarfestival mot droger mitt i centrala Halmstad

Den 9 augusti kommer att bli en fullspäckad festivaldag i Norre katts park. Lokala band och större artister underhåller på tre scener, föreningar och företager ställer ut och det blir mycket ”prova-på-grejer” och andra aktiviteter. Festivalen är arrangeras av KRIS och kulturförvaltningen i samarbete med ABF, NBV och Regin Halland. Den riktar sig främst till ungdomar, men alla som vill välja och arbeta för ett drogfritt samhälle är välkomna! Fri entré.

Dogge Doggelito är en av kvällens artister.
Utställning, musik och aktiviteter kl. 11.00–18.00

Festivalområdet är öppet i Norre katts park. NBV, Nolltrefem och Fritidsgårdarna presenterar sina verksamheter med bl.a lokala band och det blir en bred blandning med aktiviteter av och för ungdomar, bl.a. breakdance. Föreningar och företag ställer ut.

Vid ogynnsamt väder genomförs MAD på området vid Hallands Konstmuseum/ Engelska skolan.
Manifestationståg från Stora torg kl. 19.30

Gå med oss och visa ditt ställningstagande mot droger! Vi går från Stora torg till Norre katts park.
Stora scenen (MAD) kl. 20.00-23.00

Norlie & KKV, Dogge Doggelito, Jimmy Ottosson m.fl. Detta varvas med olika gäster.

Norlie och KKV – Där jag hänger min hatt och Tröjan du hatar (Allsång på skansen 2012)
Karta över festivalområdet (preliminär)
MAD vill visa och informera om att droger är fel väg att gå

MAD – Music Against Drugs är ett koncept som startade i Stockholm 2008 som en motreaktion på droganvändandet inom musikbranschen. Det behövdes en musikmanifestation där artister, gäster och publik tog ställning mot all sorts droger.

MAD genomförs nu av den lokala organisationen KRIS (Kriminellas revansch i samhället) på olika orter i Sverige. I Halmstad sker det tillsammans med kulturförvaltningen där fritidsledarna och Nolltrefem är engagerade.

Under dagen kommer det att finnas mycket information om vad droger kan leda till och vad det finns för hjälp samt stöd att få. Det kommer även att genomföras aktiviteter kopplade till ämnet i Norre katts park. Självklart är hela evenemanget gratis och drogfritt.

– Vi vill visa att vi kan hjälpa till. Att få ungdomar att inse att det är fel väg att välja droger, säger Paul Barath, från KRIS.
Vill du medverka?

KRIS söker sponsorer och företag och föreningar som vill ställa ut under dagen. Ta chansen att nå ungdomar med ditt budskap! Att ställa ut är gratis för föreningar och kostar 5000 kr för företag. Som utställare får du angiven plats på området, en tältplats som är 3×3 meter. Där får dutillfälle till att presentera och göra reklam för ditt företag eller förening. Vad det är för aktiviteter avgör ni själva, så länge det är drogfritt och passande i sammanhanget. Tältet lånar du av oss eller har med ett eget.

Det finns också möjlighet att köpa plats för reklamskylt för 2500 kr.

Kontakta Paul Barath för mer info, tfn 0736-88 31 31, paul.barath@rikskris.se
Arrangörer

Arrangörer är KRIS och kulturförvaltningen i samarbete med NBV, ABF och Region Halland.

Våra sponsorer/samarbetspartners

 

Breakout Guitars and more
Breakout Guitars and more

 

Ljus och Dekor
Ljus och Dekor